Mircea Radu, de la Ie Românie, la proiectul Povești cu gust

0
1356

De ceva vreme, Mircea Radu a revenit la Antena 1, cu un proiect de suflet-Caravana „Ie, Românie“, un demers ce are misiunea de a redescoperi frumuseţiile satului românesc.

14 vedete au colindat în lung şi-n lat sate din toate colţurile ţării şi au scos la iveală fete mândre, talente autentice, tradiţii şi obiceiuri. A fost o călătorie în România adevărată şi profundă, o încercare de întoarcere a românilor la tradiţiile satului adevărat.

Mircea Radu se află de atunci într-o frumoasă aventură chiar aici, în țara sa. Iată ce a scris omul de televiziune pe contul său de Facebook.

”Acum câteva zile am filmat la Bucium, un sat de poveste din munții Orăștiei. Doamna Terezia ne-a pregătit o ciorbă de… pitoance, adică de hribi sau de mânătărci, cum se spune prin alte locuri. Densă, cu un gust plin și bogat! O nebunie, pur și simplu! Am inclus pe loc acest preparat în meniul primului eveniment ”Povești cu Gust”, de duminica asta, a scris Mircea Radu pe un cont de socializare.

Înspirați de recomandarea lui Mircea, ne-am gândit să vă dăm și o rețetă de ciorbă de hribi.

Ingrediente: 500 gr de hribi, 2 cepe, 2 morcovi, o rădăcină de păstârnac,
o felie de rădăcină de țelină, 100 ml smântână, 50 gr parmezan ras, un pic de ulei, piper, zeamă de lămâie  pentru acrit.

Mod de preparare: Se curăță legumele și se toacă, apoi se pun la fiert în 2 litri de apă și puțină sare. După ce s-au înmuiat, se adaugă hribii tocați felii, 1 lingură de ulei și puțin piper. Se lasă să fiarbă 10 minute și se stoarce în ciorbă zeama de la o lămâie sau două, astfel încât zeama să fie acrișoară. Se mai lasă pe foc 5 minute. Ciorba se drege cu smântână și se servește caldă. (Sursa: www.inbucovina.ro).