Ei nu mai sunt printre noi, dar anumite gusturi le păstrăm în minte și le asociem toată viața cu bunicii noștri. Poamele de mere uscate erau desertul copilăriei, în serile friguroase, când ne strângeam în fața sobei, în casa bunicilor. Sănătoase și gustoase, poamele uscate merită readuse în casele noastre, în alimentația copiilor, fiind foarte sănătoase.

Ingrediente: 1-2 kilograme de mere acrișoare, apă, un strop de sare și câteva picături de oțet.

Mod de preparare: Merele mai acrișoare se spală, apoi se curăță mijlocul cu ajutorul dispozitivului de scos cotoare și se feliază cam la un centimetru grosime.

Se pregătește dinainte un castron în care se pune apă, cu un strop de sare și un pic de oțet. Feliile de mere se lasă preț de câteva minute în apa aceasta, apoi se scot și se înșiră pe un băț/ fir subțire, uns cu un strop de ulei, pentru a nu se lipi merele de el. După trei zile, ele sunt uscate și bune de consumat, sunt un fel de chipsuri, dar mult mai sănătoase.