A venit sezonul cireșelor și al căpșunilor, așa că poți pregăti acum deserturi sănătoase, pe bază de fructe proaspete, pentru familia ta.

Prăjitură cu căpșuni și cireșe

Pentru acest desert aveți nevoie de următoarele ingrediente: 250 gr cireșe, 250 gr căpșuni, 2 ouă, 6 linguri ulei, 8 linguri lapte, 10 linguri zahăr, 250g făină, 1 vârf de sare, 1 zahăr vanilat și un praf de copt.

Mod de preparare: Cele două ouă, zahărul, uleiul, laptele, zahărul vanilat, praful de sare, făina și la sfârșit adăugăm praful de copt. După ce am omogenizat compoziția, o turnăm într-o tavă tapetată cu unt și făină, apoi aranjăm deasupra cireșele ( care au fost spălate și fără sâmburi) și căpșunile scurse bine de zeamă. Se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de zece minute, după care se lasă la foc mai mic (150 grade) încă 15-20 minute.  După ce s-a răcit bine, se taie prăjitura și se pudrează cu zahăr pudră.

Prăjitură cu căpșuni

Este o rețetă care nu necesită coacere. Este răcoritoare și perfectă pentru acest sezon.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 450 ml lapte, 12 biscuiți graham, 1 kg căpșuni (spălate în prealabil și tăiate feliate), cam 800 gr frișcă și 1 plic de budincă de vanilie. Pentru topping: cca 100 gr fructe de pădure și câțiva biscuiți graham fărâmițați, nuci tocate mărunt și zahăr pudră.

Mod de preparare: Mai întâi, se pregătește budinca potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj (din lapte și praful din plic) și se lasă de-o parte cel puțin 5 minute, apoi împarte căpșunile în trei cantități egale. Se ansamblează prăjitura după cum urmează: se pun câteva linguri de frișcă într-un vas din sticlă termorezistentă, se acoperă apoi cu un strat de biscuiți, se întinde frișca uniform peste biscuiți, apoi se pune budinca și se decorează cu o parte din feliile de căpșuni. Procedează așa până la final. Ultimul strat trebuie să fie de frișcă. Se decorează cu ingredientele de la topping.

Limonadă cu căpșuni și mentă

Iată care sunt ingrediente de care ai nevoie pentru limonada de căpșuni și mentă: 2 pahare de apă, 1 pahar de zahăr, 1 pahar zeamă de lămâie, 250 grame căpșuni, 2 pahare de apă plată, minerală sau sifon, 3-4 linguri frunze de mentă proaspătă, tocate și o lămâie.

Mod de preparare: Amestecați cele două pahare de apă cu zahărul într-o crăticioară la foc mic până se topesc granulele de zahăr. Trageți crăticioara deoparte și lăsați siropul să se răcească. Spălați bine lămâia și tăiați-o rondele, apoi spălați căpșunile, îndepărtăți-le codițele și tăiați-le în jumătăți. Spălați frunzele de mentă și tocați-le. Într-un blender, pasați siropul obținut mai sus împreună cu căpșunile, menta, apa minerală și sucul de lămâie. Turnați limonada într-o carafă și adăugați cuburi de gheață și rondele de lămâie.