Ce înseamnă Mărţişorul pentru vedetele noastre

0
1123

Mărţişorul este un simbol străvechi, care marchează venirea primăverii. Din cele mai vechi timpuri, există obiceiul ca bărbaţii să ofere mărţişoare femeilor, iar acestea să le poarte în piept sau la mână, pe tot parcursul lunii martie.

În credinţele populare, acest talisman are puteri magice și alungă toate cele rele. Iată câteva dintre vedetele din România care iubesc mărțișoarele și cred în puterea lor magică!

De Mărțisor, Adela Popescu spune că cel mai mult îi place să primească clasicul mărțișor cu șnur alb roșu, pe care îl poartă cu plăcere în luna martie.

Și actrița Andreea Ibacka spunea că de 1 Martie adoră să primească mărțișoare cu simboluri tradiționale: un coșar, un trifoi sau un ghiocel.

Amalia Enache primește și poartă cu plăcere acest frumos simbol al primăverii! „Fără excepţie, port mărţişor. Este una dintre tradiţiile mele preferate, am chiar o colecţie cu cele mai frumoase mărtişoare pe care le-am primit de-a lungul timpului, am tot felul de figurine, flori presate, coşari, broscuţe ţestoase, mărtişoare din nuci, din paie, din lână sau altele mai valoroase, bijuterii. Şi îmi amintesc cu câtă nerăbdare aşteptam când eram mică să văd ce mărtişoare îmi aduc colegii de şcoală.”, a declarat prezentatoarea de știri.

Paula Herlo a colecționat și ea ani buni mărtișoare coșar. „Era unul făcut din porțelan, pe care îl purtam cu mare fală crezând că aduce noroc. De dragul acelor vremuri primesc de atunci coșari”, a declarat ea.