Pictează icoane și ouă cu foiță de aur de 22 de carate. Pasionați de stilul bizantin, au învățat tainele artei de la preoții din Mănăstirea Putna, au aprofundat cunoașterea tehnicii bizantine prin studiu de 2 ani la București si continuând cu specializare în Grecia în pictura cretană.

Ovidiu și Anca, de 40 și respectiv 36 de ani, se recomandă drept iconari. Sunt mândri de meșteșugul lor și susțin că sunt printre puținii care folosesc tehnica străveche cu foiță de aur veritabilă.

Rădăuțenii au descoperit tainele artei de la părinți și de la bunici, pasiune pe care doresc să o ducă spre perfecțiune. Lucrează icoane bizantine în stil cretan. Vopselele le procură fie de la galeriile de artă din țară, fie din Grecia. Icoanele le pictează pe lemn de tei.

Inițial s-au apucat de pictat icoane din curiozitate iar apoi aceasta a devenit ceva de neimaginat. Ei spun că înainte de a picta o icoană trebuie făcută o rugăciune. În afara de rugăciunile zilnice se citește Acatistul Sfântului căruia îi este închinată icoana, iar dacă nu există acatist se citesc rugăciunile din ziua respectivă. Pun mult suflet și pasiune în fiecare lucrare, realizându-le cu o măiestrie divină.

Foto: Facebook (Ovidiu Galan)