Mâncare de urzici, o rețetă delicioasă care merită încercată

0
3736

Urzicile sunt pline de substanțe și nutrienți benefici organismului nostru. Tocmai de aceea, vă propunem o rețetă pe cât de hrănitoare, pe atât de delicioasă.

După ce sunt alese cu grijă de eventuale fire de iarbă, urzicile proaspăt culese se spală bine sub jet de apă și se pun pe foc într-o oală mare pe jumătate cu apă și un strop de sare.

Așadar, când apa fierbe, se pun urzicile în oală. Se pune un capac peste ele și se lasă să dea în câteva clocote. Nu trebuie fierte mult, urzica fiind fragedă se înmoaie repede. Apoi, se scurg și se clătesc sub jet de apă rece. Nu aruncați  apa în care au fost fierte, pentru că este leacul perfect pentru depurare, eliminarea toxinelor, este aport natural de fier, este hrănitoare pentru păr etc.

Urzicile fierte se transformă într-un piure, cu ajutorul unui blender. Într-un vas se pune la încins puțin ulei, se adaugă 3 linguri de făină. Atenție! Amestecați repede, pentru ca făina să nu se transforme în cocoloașe sau să devină brună. Turnați apoi o jumătate de litru de lapte fierbinte, amestecând continuu și lăsați-o să fiarbă puțin, până se formează un bechamel consistent. Se adaugă  piureul de urzici, se amestecă bine, se lasă să fiarbă puțin. Se potrivește cu sare și piper și se adaugă  4-5 căței de usturoi tocați și 3 linguri bune de smântână grasă. Mai puneți la fiert 2-3 minute, amestecând continuu, apoi mâncarea  este gata. Urzicile merg foarte bine cu ou prăjit lângă.

sursa www.retetecalamama.ro