Astăzi vă propunem să încercați un preparat des întâlnit în Ardeal: plăcinta cu brânză- atât de gustoasă, încât poate fi considerată mereu la modă.

Ingrediente: 1kg făină, 400ml apă călduță, 2 plicuri de drojdie uscată, o lingură rasă de zahăr, 2 lingurițe sare, 4 linguri de ulei, 2 legături de mărar și 200 grame brânză telemea.

Mod de preparare: Mai întâi, ne asigurăm că avem la îndemână un vas suficient de mare pentru a amesteca 100g din făină, zahărul, toată drojdia și 100ml din apa caldă și facem o maia. O lăsăm la crescut 30 de minute, apoi, punem restul de făină, sarea, restul de apă caldă și uleiul.

Amestecăm toate ingredientele și frământăm până obținem un aluat elastic, pe care îl lăsăm o oră la crescut, de preferabil, într-un loc călduros, cu un prosop deasupra. Când aluatul a crescut, ne apucăm de format câteva biluțe de dimensiunea unui pumn mic.

Tocăm apoi mărarul, mărunțim brânza și le amestecăm. Punem 2 linguri din amestecul de brânză și mărar și împachetăm apăsând cu podul palmei. Plăcintele se prăjesc apoi în ulei încins, nu in baie de ulei, și le întoarcem de pe o parte pe alta până se rumenesc. (Sursa: http://www.bibiskitchen.ro)