Pentru  o tavă de prăjitură avem nevoie de următoarele ingrediente (pentru aluat): două ouă întregi, 1 kg mere românești, 9 linguri de zahăr, 9 linguri de ulei, 9 linguri de lapte, scorțișoară, 12 linguri făină și un praf de copt.

Mod de preparare: Se mixează ouăle întregi cu zahărul, se adaugă uleiul și se mixează până se încorporează. Într-un alt bol se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă peste amestec precedent alternând cu laptele.

Se curăță merele, se dau prin răzătoare sau se taie felii și se călesc cu zahăr până scade sucul pe care-l lasă. Când sunt călite, se adaugă un praf de scorțișoară (1/2 linguriță) și se lasă să se răcorească.

Se tapetează tava cu foaie de copt sau unt și se toarnă jumătate din aluat, care se coace pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), în cuptorul preîncălzit. Se scoate și se pune apoi amestecul de mere călite deasupra, apoi se toarnă și restul de aluat și se mai coace încă vreo 40 de minute.
Când este gata (trebuie să treacă testul scobitorii), se pudrează prăjitura cu zahăr pudră și se taie când este răcită complet.