Pentru că vara aproape a venit, ne-am gândit că o rețetă de scoici ar fi perfectă de încercat acasă. Nu este deloc un fel de mâncare complicat, așa că ar fi păcat să nu-l încerci în propria bucătărie.

Pentru o rețetă de scoici plină de savoare, ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 kg midii (se găsesc în hiper-marketuri), 160 de grame de unt, 4 cepe, un pahar mare de vin alb (300 ml), 2 linguri de pătrunjel tocat, cimbru, o foaie de dafin și zeama de la o lămâie.

Mod de preparare: Mai întâi, scoicile trebuie alese și spălate foarte bine. Cele desfăcute se aruncă. Într-o tigaie încăpătoare, se călește ceapa în 100 g de unt, împreună cu pătrunjelul, cimbrul și o foaie de dafin. Se toarnă apoi vinul și zeama de lămâie și apoi se pun midiile. Pentru ca aceastea de se desfacă, se acoperă cu capac și, din când în când, este bine să se amestece. După vreo 15 minute, scoicile ar trebui să fie pregătite și deschise. Se scot din vas și se pun într-un bol din care vor fi servire, iar cele care nu s-au deschis se aruncă. În sosul rămas, scoatem foaia de dafini și o aruncăm, apoi adăugăm 60 g de unt până se omogenizează bine și capătă o consistență. Dacă aveți la îndemână, mai puteți pune și o cană de supă de pește. Sosul astfel obținut se toarnă peste scoici.  Sursa: http://bucatarissima.blogspot.ro