Virginia Linul realizează felurite obiecte artizanale, care mai de care mai frumoase și care păstrează elemente tradiționale românești, de la clopuri cu păuni miniaturale și pălării maramureșene, la păpuși în port popular sau trăistuțe.

Creatorul de artă populară Virginia Linul locuiește în comuna Salva, Bistrița Năsăud, și se mândrește cu talentul său cultivat din generație în generație.

Pasiunea sa pentru porturile populare a pornit chiar de la mama ei. “Mama a început să confecționeze pentru toată zona și toți frații am învățat să ducem mai departe ceea ce ea a început“, spune meșterul popular. Pe cât de frumoase, pe atât de migăloase sunt creațille Virginiei și nimic nu o face mai fericită decât cel care alege să i le poarte.

Fie că vorbim de mărgelele de la gâtul femeilor din zonă, de penele de la clopurile care stau pe capul flăcăilor sau orice altă podoabă populară toate acestea ascund lucru făcut cu migală de mână, dar realizat cu multă dragoste.

Virginia Linur spune că turiștii străini sunt atrași de ceea ce este autentic și apreciază comunitățile care încă mai păstrează tradițiile, iar costumul popular din țara noastră îi atrage ca un magnet.

Sursa : http://www.costumepopulare.ro