Alivenci moldovenești sau plăcinta ciobanului

0
1984

Ingrediente:

  • 250 g mălai
  • 1 l lapte
  • 5 ouă
  • 500 g brânză de vaci
  • 100 g brânză de oaie
  • 200 ml smântână
  • 70 g unt
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare:

  1. Laptele se pune la fiert cu un praf de sare. Atunci când dă în clocot, adăugați mălaiul, ca atunci când faceți mămăligă. Amestecați constant pentru a nu se forma cocoloașe. După 10 minute, dați de pe foc și lăsați la răcit.
  2. Între timp, preîncălziți cuptorul. Într-un vas mic, separați ouăle.
  3. Într-un castron, mărunțiți brânza cu furculița sau daca e mai tare o puteți da pe răzătoarea mică. Amestecați brânza cu smântâna și adăugați gălbenușurile. Bateți albușurile cu un vârf de linguriță de sare până se întăresc.
  4. Amestecați terciul de mămăligă cu crema de brânză. Încorporați albușurile, cu mișcări ample. Ungeți o tavă cu unt sau tapetați-o cu hârtie de copt. Turnați compoziția în tavă.
  5. Dacă doriți, puteți presăra deasupra cașcaval ras.
  6. Dați la cuptor la foc mediu, pentru 35-40 minute sau până când vedeți că se rumenește la suprafață. Serviți aperitivul cald, cu smântână cremoasă deasupra.

Poftă bună!

Foto: www.realfood.com