A venit vremea rece, iar gripa și răceala ne cam dau târcoale. Tocmai din acest motiv, astăzi, ți-am pregătit câteva tratamente naturiste sau leacuri băbești care te vor ține departe de boli.

Sarea este un produs miraculos. Fără ea mâncarea nu ar avea gust, însă tot sarea este folosită încă din bătrâni pentru a vindeca boli. Așadar, încălziți un pumn de sare într-o tigaie până se încinge foarte tare. Puneți sarea într-un prosop sau într-un săculeț și țineți pe piept până când se răcește. Astfel, ea va trage toată răceala din organism.

Ceaiul de lămâie este un adevărat medicament, datorită conținutului bogat în vitamina C. Așadar, pune câteva lămâi și fierbe-le în apă, apoi, bea licoarea când a devenit călduță. Ideal ar fi să nu consumăm nimic dulce, pentru că îngreunează vindecarea. Așa că ceaiul trebuie băut fără zahăr, fără miere etc.

Siropul de ridichii negre este perfect împotriva durerilor de gât. Îl poți prepara astfel: se spală o ridiche neagră, se face o gaură în ea și se pune o linguriță de zahăr. Se lasă apoi lângă o sursă de căldură, aragaz sau pe un calorifer, iar după câteva ore se formează un sirop pe care trebuie consumat pentru a calma durerile de gât.